Pressemeddelelse - Vandelprojekt

15. februar 2021

Hilda og Henning sparer 3.300 kr. om året på at tilslutte sig fjernvarmen

Det er en kold tid vi lever i. Men for borgerne i Vandel er der nu mulighed for at sikre sig varmen mange år frem i tiden. For de fleste er det endda en god forretning.

Selvom det lyder dejligt grønt og miljøvenligt, når man opvarmer sin bolig med naturgas, så er virkeligheden helt anderledes sort og kortsigtet. Der er nemlig ikke meget mere natur i naturgas, end der er babyer i babyolie. Naturgas er et biprodukt fra aktiviteterne på olieboreplatformene i Nordsøen og andre steder – altså et fossilt brændstof på lige fod med olie og dermed en praksis, som regeringen har truffet en beslutning om at udfase. Derfor er det kun et spørgsmål om tid, inden de mange borgere i Vandel, der i dag opvarmer deres bolig med gas, skal finde en anden løsning. En løsning, som Billund Varmeværk står på spring for at levere.

- Vi har skræddersyet en særlig løsning til Vandel, som giver mulighed for, at rigtig mange borgere kan spare på deres udgifter til varmen og samtidig få en løsning, der er miljøvenlig og driftssikker, siger Nikolai Friis, direktør for Billund Varmeværk.

Under normale forhold ville fjernvarmeselskabet have inviteret alle borgere til et fælles arrangement, for at gøre opmærksom på den nye mulighed, men det kan selvsagt ikke lade sig gøre i den nuværende situation. I stedet har selskabet opsat en dejlig, varm og coronavenlig kontorvogn ved Dagli’Brugsen i Vandel, hvor borgerne kan få individuel rådgivning. Vognen er åben mandag til torsdag samt efter aftale.    

- Det gode ved denne løsning er, at vi kan give hver enkelt boligejer helt præcise beregninger på deres situation og varmeforbrug. Langt de fleste har udsigt til at spare penge, men der er også enkelte, som med fordel kan bruge de kommende år på at lede efter en anden løsning. Uanset resultatet af beregningen, så kender man sine muligheder efter et besøg i kontorvognen, siger Nikolai Friis. Kontorvognen står ved Dagli’Brugsen resten af februar.

Vi vil være en del af løsningen

Henning er en af de borgere, som allerede har været en tur inde i den mobile kontorvogn og fået lavet en beregning af sine muligheder.

- Jeg havde forestillet mig, at det ville være en bekostelig løsning, men afhængigt af om vi vælger selv at betale for tilslutningen til fjernvarmenettet, eller om vi vælger en abonnementsordning, hvor Billund Varmeværk finansierer tilslutningen, så sparer vi fra 1.300 kr. og helt op til 3.500 kr. om året, siger Henning, der har skrevet sig op til en tilslutning. Uanset hvordan man regner, så er investeringen i fjernvarmen markant bedre end mange andre investeringsmuligheder i disse tider. Når vi har spurgt lokale mæglere, så er svaret helt klart – med fjernvarme fremfor gas, så øges salgbarheden af vores hus betragtelig – derfor har vi slet ikke været i tvivl.

- Vi behøver altså ikke have en eneste krone ekstra op af lommen, for at blive koblet på fjernvarmen.

Hilda og Henning lægger ikke skjul på, at økonomien spiller en væsentlig rolle for beslutningen, men det ændrer ikke ved, at de også glæder sig over udsigten til at kunne varme boligen op med grøn samvittighed.

- Det er da altid rart at være en del af en løsning frem for at være en del af et problem, siger Hilda med henvisning til de klimaforandringer og miljøproblemer, som mange af verdens ledere forsøger at finde løsninger på i disse år. Hilda og Henning håber derfor, at mange andre fra Vandel vil bruge 15-20 minutter i kontorvognen på at få beregnet deres muligheder for en tilslutning til fjernvarme.

Faktabokse:

Vidste du …

At Billund Varmeværk fyrer med lokal biomasse? Glem derfor alt om træ og andet biomasse, der sejles jorden rundt for at sminke grønne regnskaber. Billund Varmeværk har for længst moderniseret sin praksis.

At Billund Varmeværk ejes af brugerne? Når du kobler din bolig på fjernvarmenettet, bliver du automatisk en del af ejerkredsen og har både mulighed for at deltage i selskabets generalforsamlinger og stille op til bestyrelsen, så du kan være med til at præge udviklingen fremover.

At Billund Varmeværk er et af de mest veldrevne fjernvarmeværker i Danmark? På trods af det arbejder vi fortsat med udvikling, så vi bliver ved med at sikre forbrugerne billig, lokal og miljøvenlig varme.    

Vil du kende dine muligheder?

Du kan henvende dig i kontorvognen i åbningstiden:

  • Mandag og onsdag fra kl. 10-16
  • Tirsdag og torsdag fra kl. 10-18
  • Desuden holder kontorvognen åben efter aftale – ring på 75 33 12 89 for at aftale tid til din beregning.
  • Se mere vedrørende løsningerne her

Husk mundbind

Kontorvognen har åbent resten af februar.